Onderhoud tijdens Corona - PHEV

Onderhoud tijdens corona PHEV

Onderhoud tijdens Corona - PHEV

Kan ik mijn Outlander PHEV aan de lader laten?

We raden het niet aan om de auto langer aan een laadpunt te koppelen dan nodig. Als de Outlander PHEV voor een langere tijd niet gebruikt wordt, is het verstandig om de batterijlading rond de 30% te houden en de batterij pas weer volledig op te laden vlak voordat de auto weer gebruikt wordt. 

Moet ik de batterij van de Outlander PHEV volgeladen houden?

Om de batterij in optimale conditie te houden als de auto voor een langere tijd niet gebruikt wordt, is het verstandig om batterijlading rond de 30% te houden.

Hoe voorkom ik dat de 12v-accu leegraakt?

De 12v-accu van de Outlander PHEV is hetzelfde als bij een auto met een conventionele benzine- of dieselaandrijving en verliest net zo veel lading als die niet gebruikt wordt. Het is daarom verstandig om de auto ten minste één keer per week te starten en ongeveer 20 minuten te laten draaien. Hierdoor wordt de batterij opgeladen en is de acculading op niveau als de auto na een langere tijd weer gebruikt wordt. 

De auto heeft zelf de benzinemotor gestart en toont een waarschuwingsbericht, wat moet ik doen?

Benzine veroudert na verloop van tijd. Het is mogelijk dat het hybridesysteem automatisch de benzinemotor inschakelt als de Outlander PHEV na een langere tijd weer gebruikt wordt en in een waarschuwingsbericht vraagt om benzine bij te tanken. Dit beveiligingssysteem zit standaard op de Outlander PHEV om zoveel mogelijk te voorkomen dat de motor op oude benzine loopt. De melding verdwijnt als minimaal 15 liter benzine is bijgetankt.