APK keuring

verplicht voor veiligheid en milieu

APK keuring

APK-keuring

Wat is APK?

De APK (algemene periodieke keuring) is een wettelijk verplichte keuring voor auto's, ter bevordering van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu. Deze wet geldt voor alle personenauto's en lichte bedrijfswagens. 

U mag niet rijden zonder geldige APK. U krijgt dan een boete én bij een ongeluk met een niet goedgekeurd voertuig, keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om uw auto tijdig te laten keuren.

Aan de hand van een vastgestelde checklist controleert de monteur bij een APK keuring of uw auto aan diverse minimale veiligheids- en milieuaspecten voldoet.  Er wordt dus geen onderhoud uitgevoerd. Laat u ons de APK uitvoeren, dan bent u ervan verzekerd dat uw auto wordt beoordeeld door een vakkundige monteur die uw auto door en door kent. Veilig en vertrouwd! 

APK keuringsschema

WANNEER DIENT UW AUTO APK GEKEURD TE WORDEN?

Voor elke personenauto of bedrijfsauto met een toegestaan ledig gewicht tot 3.500 kg geldt na drie of vier jaar de APK-verplichting. Wanneer deze verplichting start is afhankelijk van de leeftijd en het type brandstof van uw auto.

Auto's moeten periodiek worden gekeurd volgens het schema hiernaast, met onderscheid tussen benzine- en diesel- of lpg-uitvoeringen.

U kunt uw voertuig al vanaf twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum vinden op het APK-keuringsrapport of bij Voertuiggegevens online raadplegen.

APK keuring

DE VOORDELEN VAN APK-SERVICE I.C.M. ONDERHOUD 

  • Eén adres voor uw auto.

  • Merkspecialistische kennis. 

  • Merkspecialistisch gereedschap. 

  • Uitsluitend originele Mitsubishi-onderdelen. 

  • In geval van reparatie veelal direct op te lossen en geen tweede afspraak nodig.

  • Alleen afmeldkosten i.c.m. onderhoudsbeurt. 

  • Gratis Mitsubishi Mobiliteitsservice bij onderhoudsbeurt.

Mijn Mitsubishicard

APK kosten

Combineert u de APK keuring met een beurt? Dan is de APK gratis en betaalt u alleen de afmeldkosten en de eventuele metingen (roetmeting, 4 gasmeting, EOBD).

Een onderhoudsbeurt i.c.m. APK levert dubbel voordeel op. Niet alleen kunt u weer een jaar zorgeloos rijden, u ontvangt dan namelijk ook de gratis MijnMitsubishi Card voor 24/7 pechhulp in heel Europa. Een extra voordeel van ruim € 75, op basis van vergelijkbare pechhulp van andere aanbieders.