wasstraat

wasstraat - van Veldhuizen Zuidlaren

Wasstraat

WASSEN

In een aantal gemeenten is het niet toegestaan om je auto op straat of op de oprit te wassen en kan zelfs een boete opleveren tot wel 440 euro. Dit heeft te maken met het milieu en riolering. Vooral in nieuwbouwwijken zijn er gescheiden rioolsystemen aangelegd. De straatputten zijn bedoeld om alleen ‘schoon’ regenwater af te voeren. Dat water komt direct in het oppervlaktewater en bodem terecht, zonder eerst gezuiverd te worden. Na een wasbeurt op straat komen schadelijke stoffen dan ook rechtstreeks in het oppervlaktewater terecht. Het gaat bijvoorbeeld om olie- en rubberresten, shampoos en zware metalen.  Naast de riolering komt het (vuile) water natuurlijk voor een deel direct in de bodem terecht via de voegen in de straatstenen.

 

In de gemeente Zuidlaren geldt dit verbod niet, maar natuurlijk proberen we het milieu zo min mogelijk te schaden. Laat daarom uw auto wassen in de wasstraat. Mocht u wel zelf de auto willen wassen in de openbare ruimte, gebruik dan shampoo die biologisch afbreekbaar is. Vraag erna in de Shell-shop. 

wasstraat - van Veldhuizen Zuidlaren

WASSTRAAT

Naast het pand aan de Verlengde Stationsweg 28 in Zuidlaren vindt u onze volautomatische wasstraat. Hier wordt u auto in een handomdraai veilig en milieuvriendelijk gewassen. Het vuil dat van uw auto komt wordt opgevangen en door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en verwerkt en komt zo dus niet in het riool terecht.

Mocht uw auto erg vies zijn, kunt u voor het losweken van hardnekkig vuil het voorsproeimiddel gebruiken bij de ingang van de wasstraat. Tegen betaling van 50 eurocent heeft u ruimschoots de tijd om het hardnekkige vuil in te spuiten. 

De kaartjes voor de wasstraat zijn verkrijgbaar in de Shell-shop. Hier kunnen ze u ook adviseren over de verschillende wasprogramma's. 

Stofzuiger

STOFZUIGEN

Na het gebruik van de wasstraat kunt u nog even uw auto goed stofzuigen en dan weer schoon op weg!