Aircoservice
Altijd een aangenaam klimaat in de auto? Regelmatig onderhoud van je airconditioning is belangrijk.

Het belang van een goede Airco

We beschikken over gespecialiseerde werkplaatsapparatuur om je airco vakkundig af te vullen. Hiermee kan de monteur tijdens een servicebeurt ook de airco bijvullen, want enig verlies aan koudemiddel tijdens gebruik is normaal.

Neemt de hoeveelheid koudemiddel te veel af, dan vermindert het koelend vermogen van de airco en kan bovendien de compressor schade oplopen, wat tot een kostbare reparatie kan leiden. Periodiek airco-onderhoud voorkomt dit. Groot verlies van koudemiddel kan duiden op lekkage.

 

Dus twijfelt u aan het koelend vermogen van uw airconditioning? Laat dan je systeem controleren.

Maak een afspraak door te bellen of plan eenvoudig online en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Van Veldhuizen – Zuidlaren
Verlengde Stationsweg 28

9471 PL Zuidlaren
050-5471111

Airco service klein

DE VOORDELEN VAN AIRCOSERVICE

 
 • Altijd frisse lucht en een optimaal interieurklimaat.
 • Reiniging van ventilatiekanalen en filters.
 • Altijd een optimale werking van uw airco.
 • Langere levensduur.
 • Snelle ontwaseming van beslagen ramen.
 • De kennis en het vakmanschap van uw Mitsubishi servicecentrum.

Preventieve aircoreiniging € 24,95

 

Reiniging van verdamper in interieur met behulp van speciale aircoreiniging onder lage druk. Verdrijft een onaangename geur in het interieur.

Intensieve reiniging van airco € 39,95

 

Intensieve reiniging van verdamper in interieur onder hoge druk. Zorgt voor een grondige reiniging tot in de kleinste gaatjes. Hierdoor verdwijnt een onaangename geur voor lange tijd uit de auto.

Full-Airco service va € 129,95

 

Grote onderhoudsbeurt voor je complete aircosysteem. Opnieuw vacumeren en de airco vullen met koudemiddel, inclusief intensieve reiniging.

 

TIPS & TRICKS VOOR DE AIRCO

 
 • Het regelmatig inschakelen van de airco verbetert de werking en draagt bij aan de levensduur. Het koudemiddel is drager van de olie, waardoor alle componenten optimaal worden gesmeerd.
 • De airconditioning schakelt automatisch in op het moment dat je de ventilatiestand op de voorruit zet. Dit geldt ook voor de stand ervoor en erna. Dit is te zien aan het indicatielampje. Bij de Mitsubishi Colt gaat het lampje niet automatisch branden. Het is daardoor mogelijk dat de airco aanstaat bij de terwijl het indicatielampje niet brandt.
 • Na een lange rit kan er een plasje water onder de auto liggen. Dit is condenswater afkomstig van de airconditioning en is volkomen normaal.
 • Schakel de airco minimaal eenmaal per maand 10 minuten in. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van afdichtingen en het ontstaan van een onaangename geur.
 • Bij hoge luchtvochtigheid kan er spontaan bevroren waterdamp uit de luchtroosters komen, zichtbaar als een koudewolk alsof je een vriesvak opent. Dit is een normaal verschijnsel.
 • Als je de airco 3 minuten voor aankomsttijd uitschakelt, zal er minder condens rond de verdamper achterblijven, met minder kans op schimmelvorming.
 • Een warm auto-interieur koel je het snelst af door alle ramen open te zetten en het ventilatiesysteem in de recirculatiestand te zetten.
 • Een niet werkende airconditioning moet je altijd laten controleren. Dit kan namelijk het gevolg zijn van een tekort aan koudemiddel, waardoor de aircocompressor schade kan oplopen.

Bel ons met uw vraag

Van Veldhuizen Zuidlaren 050-5471111

Lees hier het laatste nieuws of bekijk de actuele acties!

schadehersteller
Nieuws

Autoschadehersteller/ Autospuiter

Vacature: Eerste Autoschadehersteller/ Autospuiter Wij zijn Mitsubishi specialist in Zuidlaren. Ons familiebedrijf bestaat al meer dan 50 jaar. Ons enthousiaste team combineert gastvrijheid en gemoedelijkheid met professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn. Wido van Veldhuizen Wij zijn op

Lees verder »
Nieuws

Prijzen van de nieuwe Mitsubishi COLT

De ideale allrounder is er vanaf € 21.990,-. De nieuwe generatie van de COLT komt met een slim ontwerp, efficiënte aandrijflijnen – waaronder een Full Hybrid – geavanceerde technologie en vele personalisatiemogelijkheden. Harold van Veldhuizen Aandrijflijnen De basismotor is een innovatieve 1.0-liter driecilinder benzinemotor met

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Van Veldhuizen Nieuwsbrief.