Bandenservice
Veilig de weg op onder alle omstandigheden

Het belang van goede banden

Met de bandenservice gaat u onder alle omstandigheden veilig de weg op. Zowel in de zomer als in de winter. De autobanden bepalen voor een belangrijk deel de veiligheid en het rijcomfort. Het kleine contactvlak tussen band en wegdek moet voortdurend krachten overbrengen. Onder alle omstandigheden, in de zomer en in de winter.

 

Maak een afspraak door te bellen of plan eenvoudig online en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Van Veldhuizen – Zuidlaren
Verlengde Stationsweg 28

9471 PL Zuidlaren
050-5471111

banden monteren

DE JUISTE MAAT AUTOBAND

Iedere autoband is voorzien van een codering op de zijkant, de ‘wang’ in vaktermen. Hierop zijn de diverse maten en eigenschappen weergegeven volgens een vaste volgorde. Autobanden die af-fabriek op uw Mitsubishi zijn gemonteerd, zijn de optimale combinatie van veiligheid, wegligging, rijcomfort, geluidsniveau en brandstofverbruik. De bandencodering hiervan staat ook vermeld in het instructieboekje. 

 

Kiest u voor een andere autoband, dan verandert hiermee de rijkarakteristiek van de auto. Bij die keuze kunnen we u adviseren. Als u bijvoorbeeld kiest voor bredere, lichtmetalen velgen verandert ook de bandenmaat. Het is belangrijk dat de juiste verhoudingen en eigenschappen behouden blijven ten behoeve van het rijcomfort en de veiligheid.

banden balanceren

UITLIJNEN EN BALANCEREN: SPECIALISTISCHE SERVICE


Geen enkele band of velg is volkomen in balans, daarom worden de banden op velg uitgebalanceerd met een speciaal balanceerapparaat. Met pasklare stukjes zink op de velg wordt zelfs de kleinste onbalans geneutraliseerd. Hierdoor wordt een hinderlijke trilling in het stuur bij bepaalde snelheden voorkomen, voor optimaal rijcomfort. 

 

Indien noodzakelijk, kunnen we ook de wielen van uw auto uitlijnen. Een specialistische service, waarbij de monteur het onderstel en de besturing afstelt voor een optimaal contact met de weg en een gelijkmatige bandenslijtage. Slijten uw banden ongelijkmatig? Laat dan de auto controleren.

banden opslag zuidlaren

OPSLAG BANDEN

 

Voor de banden heeft u uiteraard opslag nodig. In de garage of op zolder liggen ze vaak in de weg. Daarom hebben wij een bandenopslag. Ze liggen bij u niet meer in de weg én u hoeft ze niet te vervoeren. 

 

Het opslaan van 4 banden met velgen inclusief 2 x wisselen kost slechts € 121,- per jaar. Maatwerk is hierin mogelijk.

MET WINTERBANDEN VEILIG DE WINTER DOOR

 

Steeds meer automobilisten kiezen ’s winters voor winterbanden. Dankzij de zachtere rubbersamenstelling behouden deze hun souplesse en grip bij lagere temperaturen. Bovendien zijn winterbanden extra geprofileerd, waardoor ze sneeuw gemakkelijker afvoeren.


Met winterbanden is het weggedrag van elke auto onder winterse omstandigheden duidelijk beter. De winterbanden hebben meer grip op de weg en daardoor een veel kortere remweg. In veel Europese landen zijn ze al verplicht. De kosten vallen ook mee. U wisselt immers twee setjes banden in plaats van twee setjes na elkaar te gebruiken. Heeft u nog twijfels over de aanschaf? Niet nodig, wij ontzorgen!.

KOOP TIJDIG WINTERBANDEN

 

Elke band heeft andere eigenschappen. En dan hebben we het nog niet eens over het verschil tussen zomer- en winterbanden. Gelukkig weten wij als Mitsubishi dealer wat de beste keus is voor uw auto. 

En natuurlijk hebben we een ruime keus tegen scherpe prijzen.

 

Samen met de winterbanden kunt u het beste een tweede set velgen kopen. Dan hoeven de banden niet elke keer opnieuw gemonteerd en gebalanceerd te worden. Zo bespaart u deze kosten, vermindert u de kans op beschadigingen én doet u langer met uw banden.

 

Wanneer de temperatuur daalt tot ongeveer 7 graden worden de winterbanden gemonteerd. En in het voorjaar als de temperatuur weer stijgt worden de zomerbanden weer gemonteerd. 

 

Maak hiervoor een afspraak bij de werkplaats.

EIGENSCHAPPEN IN BEELD


Banden vormen altijd een optelsom van verschillende eigenschappen. Een uitgebalanceerde combinatie van rubbersamenstelling, profiel, grip, geluid, comfort en rolweerstand. 

 

Volgens de Europese regelgeving moet de classificatie van brandstofverbruik, grip en geluidsproductie kenbaar worden gemaakt aan de consument. Deze eigenschappen worden weergegeven met een label, op de band zelf of op een display of poster bij de werkplaatsreceptie.

ZUINIG, STIL EN VEILIG

 

Hoe lager de rolweerstand, hoe stiller en zuiniger uw auto. Aantrekkelijk voor uw portemonnee en beter voor het milieu, want een lager brandstofverbruik betekent ook minder uitlaatgasemissie. Bandenfabrikanten zijn erin geslaagd banden te ontwikkelen met een lage rolweerstand, die tegelijk voldoende grip bieden voor veilig rijden en remmen. 

 

De rolweerstand van de band wordt ingedeeld in klassen. Klasse A is de laagste rolweerstand, waarmee uw auto het zuinigst rijdt, klasse G de hoogste rolweerstand en zorgt dus voor het hoogste brandstofverbruik. Het verschil per klasse betekent ongeveer 0,1 liter brandstof per 100 kilometer.

GRIP OP NAT WEGDEK


Veiligheid onder alle omstandigheden is de belangrijkste eigenschap van een band. Deze moet maximale grip bieden, zowel op een droge als natte ondergrond. Tegenwoordig zijn er uitstekende ‘all-season’ banden op de markt, die onder wisselende omstandigheden prima presteren. 

 

In de klassenindeling op het label biedt type A de beste grip op een nat wegdek en type G de minste. Het verschil tussen klasse A en klasse G scheelt ongeveer 18 meter in remweg op een nat wegdek bij het afremmen van 100 km/h tot stilstand. Belangrijk om bij uw keuze rekening mee te houden.

GELUIDSEMISSIE

 

Autobanden met een lage rolweerstand zijn niet alleen gunstig voor het brandstofverbruik, maar ook voor het geluidsniveau binnen en buiten de auto. Een geluidsarme band betekent een stiller interieur dus meer rijcomfort en minder geluidsoverlast voor mensen die langs een doorgaande weg wonen. 

 

Op het label wordt het geluidsniveau van de band uitgedrukt in decibels (db). Vanaf 2016 gelden drie categorieën:

 

1 zwarte geluidsgolf = 3 db minder dan de norm in 2016

2 zwarte geluidsgolven = voldoet aan de norm in 2016

3 zwarte geluidsgolven = voldoet aan de norm van vóór 2016

Bel ons met uw vraag

Van Veldhuizen Zuidlaren 050-5471111

Lees hier het laatste nieuws of bekijk de actuele acties!

Nieuws

Prijzen van de nieuwe Mitsubishi COLT

De ideale allrounder is er vanaf € 21.990,-. De nieuwe generatie van de COLT komt met een slim ontwerp, efficiënte aandrijflijnen – waaronder een Full Hybrid – geavanceerde technologie en vele personalisatiemogelijkheden. Harold van Veldhuizen Aandrijflijnen De basismotor is een innovatieve 1.0-liter driecilinder benzinemotor met

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Van Veldhuizen Nieuwsbrief.