APK Keuring
Verplicht voor veiligheid en milieu

Wat is een APK Keuring?

De APK keuring (algemene periodieke keuring) is een wettelijk verplichte keuring voor auto’s, ter bevordering van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu. Deze wet geldt voor alle personenauto’s en lichte bedrijfswagens.

 

 

U mag niet rijden zonder geldige APK keuring. U krijgt dan een boete én bij een ongeluk met een niet goedgekeurd voertuig, keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om uw auto tijdig te laten keuren.

 

 

Aan de hand van een vastgestelde checklist controleert de monteur bij een APK keuring of uw auto aan diverse minimale veiligheids- en milieuaspecten voldoet. Er wordt dus geen onderhoud uitgevoerd. Laat u ons de APK keuring uitvoeren, dan bent u ervan verzekerd dat uw auto wordt beoordeeld door een vakkundige monteur die uw auto door en door kent. Veilig en vertrouwd!

 

Maak een afspraak door te bellen of plan eenvoudig online en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

van Veldhuizen – Zuidlaren
Verlengde Stationsweg 28

9471 PL  Zuidlaren
050-5471111

APK keuringsschema

WANNEER DIENT UW AUTO APK GEKEURD TE WORDEN?

 

Voor elke personenauto of bedrijfsauto met een toegestaan ledig gewicht tot 3.500 kg geldt na drie of vier jaar de APK-verplichting. Wanneer deze verplichting start is afhankelijk van de leeftijd en het type brandstof van uw auto.

Auto’s moeten periodiek worden gekeurd volgens het schema hiernaast, met onderscheid tussen benzine- en diesel- of lpg-uitvoeringen.

 

U kunt uw voertuig al vanaf twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum vinden op het APK-keuringsrapport of bij Voertuiggegevens online raadplegen.

 

> Controleer hier uw APK vervaldatum

APK keuring

Het combineren van een APK met een reguliere onderhoudsbeurt heeft een aantal voordelen:

 

 

  • De APK keuring is gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt. U betaalt dan alleen de APK afmeldkosten en de kosten voor een (roet-, EOBD, CO of deeltjes-) meting.
  • Het kan voor uw eigen planning makkelijk zijn om jaarlijks zowel de APK als onderhoudsbeurt op één moment te plannen zodat u tijd bespaart.

Bel ons met uw vraag

van Veldhuizen Zuidlaren
050-5471111

Lees hier het laatste nieuws of bekijk de actuele acties!

nieuws-zomeractie
Nieuws

Zomer actie Mitsubishi bij van Veldhuizen

Zomer actie Mitsubishi bij van Veldhuizen Wacht niet langer! Bezoek onze showroom en ontdek hoe jij met je vakantiegeld kunt profiteren van deze unieke aanbiedingen. Al onze modellen zijn direct uit voorraad leverbaar en voorzien van aantrekkelijke registratievoordelen. Kies jouw favoriete Mitsubishi en geniet deze zomer van zorgeloos

Lees verder »
gratis-leenfietsen
Nieuws

Gratis elektrische leenfiets! bij van Veldhuizen

Gratis elektrische leenfiets! Bij van Veldhuizen We hebben 6 nieuwe elektrische fietsen aangeschaft die u gratis ter beschikking staan als uw auto bij ons in onderhoud is. Harold van Veldhuizen Gratis elektrische leenfiets! Als u bij het maken van een afspraak vermeldt dat u gebruik

Lees verder »
Nieuws

Prijzen van de nieuwe Mitsubishi COLT

De ideale allrounder is er vanaf € 22.490,- De nieuwe generatie van de COLT komt met een slim ontwerp, efficiënte aandrijflijnen – waaronder een Full Hybrid – geavanceerde technologie en vele personalisatiemogelijkheden. Harold van Veldhuizen Aandrijflijnen De basismotor is een innovatieve 1.0-liter driecilinder benzinemotor met

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de van Veldhuizen Nieuwsbrief.

van Veldhuizen Zuidlaren BV
Verlengde Stationsweg 28
9471 PL Zuidlaren

050-5471111

van_veldhuizen

© van Veldhuizen 2024.

Powered by GW Management