WELKE BENZINE MOET IK TANKEN?

Brandstofpomp

WELKE BENZINE MOET IK TANKEN?

Benzine is één van de meest voorkomende brandstoffen voor personenauto's en motoren. In Europa wordt sinds de jaren 90 van de vorige eeuw ongelode benzine verkocht. Euro 95 en Superplus 98 zijn de bekende benzinesoorten in Nederland. Bij Shell heeft Euro 95 benzine de merknaam Shell FuelSave Euro 95. Ook leveren wij Shell V-Pover Benzine met een octaangetal van minimaal 98. Beide brandstoffen zijn verrijkt met DYNAFLEX-technologie. Speciaal ontwikkeld om je motor te beschermen met behulp van wrijvingsverminderende en reinigende moleculen.

Brandstofpomp

Vanaf 1 oktober 2019 is het percentage bio-ethonal verhoogd om zo de CO₂-uitstoot te verminderen. Euro 95 E5 is vervangen door Euro 95 E10.  Welk octaangetal geschikt is voor de motor van je auto hangt af van de octaanbehoefte die wordt aangegeven door de fabrikant. Meer dan 90% van benzinevoertuigen is geschikt voor Euro 95 E10.

Op e10check.nl kan je controleren of je voertuig geschikt is voor Euro 95 E10. In het geval je auto niet geschikt is, kan je Shell V-Power Benzine gebruiken. Deze bevat geen bio-ethanol. Is je auto geschikt voor Euro 95 dan kan je ook altijd Shell V-Power Benzine tanken.